sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Omena-kanelikuppikakut

En enää juurikaan tee muffinsseja, joissa munat ja sokeri vatkataan. Ne jäävät yleensä niin harmittavan kuiviksi. Useammin teen vaahdotettavia, joissa voi ja sokeri vaahdotetaan keskenään, koska ne ovat paljon mehevämpiä. Ehdottomasti eniten sen sijaan teen sekoitettavia muffinsseja, koska ne ovat mehevimpiä ja parhaimpia muffinsseja joita olemassa voi olla. ♥

Tähän asti ykkössuosikkejani ovat olleet blogissani yhdeksi suosituimmista resepteistä nousseet mustikkamuffinssit kanelicrumblella. Olen tähän asti harmitellut, kun samantyyppisiä vautsienenääikinäkäytämuitareseptejä -elämyksen aiheuttavia sekoitettavien muffinssien ohjeita ei ole tullut muita vastaan... Mutta nyt vihdoin löysin tämän aivan ihanan reseptin, joka vielä yhdistää kaksi suosikkiani: omenan ja kanelin! Ihan huippuhyviä ja rakenne juurikin niin kostea, mehevä ja herkullinen, kuin mitä täydelliseltä muffinssilta vaadin :)

Resepti on Liisa Westerbergin ihanasta Makeaa -kirjasta.


Omena-kanelikuppikakut (12 kpl)

Omenahilloke:
 4 omenaa (itse laitoin 3 isoa)
2 rkl voita
2 rkl sokeria
1 tl kanelia

Pohja:
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
2 munaa
1 dl kuohukermaa
omenahilloke

Kuorrute:
75 g voita
250 g tomusokeria
1/4 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1/4 dl maitoa

Valmista ensin omenahilloke. Kuutioi omenat ja sulata voi pannulla. Lisää joukkoon sokeri, kaneli sekä omenat. Paista, kunnes omenat alkavat pehmetä. Jätä hilloke odottamaan taikinan valmistusta.

Aseta paperiset muffinssivuoat muffinssipellille. Sekoita pohjaa varten kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon öljy, munat ja kerma, ja sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon viimeisenä omenahilloke. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohjat hyvin ennen kuorruttamista.

Tee kuorrute sekoittamalla ensin yhteen huoneenlämpöinen voi, tomusokeri, kaneli ja vaniljasokeri. Lisää maito ja vatkaa seos kuohkeaksi sähkövatkaimella (noin 5 minuuttia). Levitä tai pursota kuorrutetta pohjien päälle.

6 kommenttia:

  1. aivan mahtavia ohjeita sulla täällä, täytyypi poikea useammin <3

    VastaaPoista
  2. Ihania, omena-kaneli on aina vaan yhtä toimiva makuyhdistelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja on joo todellakin, yks mun ehdottomista suosikeista ♥

      Poista
  3. Olen aivan samaa mieltä! Mielestäni ei kannata tehdä muffinsseja, joissa munat ja sokeri vaahdotetaan - tulee vain paha mieli, kun on pahan makuista :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! :D Kyllä jotkut vatkattavatkin muffinssit on toki hyviä, mutta ihan parhaita on kyllä ehdottomasti nää sekoitettavat! ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥