sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Banoffee-kuppikakut

Näissä ihanissa kuppikakuissa yhdistyy muffinssimuodossa mun kaksi suosikkia:
mehevä banaanikakku ja banoffee ♥

Nämä banaanimuffinssit ovat ihan uskomattoman meheviä, varsinkin kun muistaa olla ylipaistamatta! Kokeile tikulla kypsyys jo ennen kellon soimista, omassa uunissani näistä tuli täydellisiä ja kypsiä jo 15 minuutissa. Ja kun vielä banaanimuffinsseihin lisätään banoffeen inspiroimana kinuskisydän ja kermaa päälle, on lopputuloksena ihan huippuhyviä banoffee-kuppikakkuja! :) 

Ihanaa isänpäivää kaikille iseille ja tietysti varsinkin tietysti omalle isälleni! ♥

Resepti on Dr. Sugar -blogin kirjoittajien ihanasta kirjasta Amerikan herkkuja.
Alla resepti hieman muokattuna :) 


Banoffee-kuppikakut (12 kpl)

3 keskikokoista hyvin kypsynyttä banaania
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl hienoa sokeria
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
(oma lisäys: ripaus neilikkaa ja kardemummaa)
1 tl vaniljasokeria
100 g voita sulatettuna

Lisäksi:
180 g (2 pientä prk) kondensoitua maitoa
2½ dl Flora vispiä + 2 rkl sokeria

Esilämmitä uuni 190 asteeseen ja laita muffinssivuoat valmiiksi muffinssipellille. 

Murskaa haarukalla banaanit soseeksi tai soseuta sauvasekoittimella. Sekoita käsivispilällä joukkoon kananmunat.

Lisää joukkoon sokeri, ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita, kunnes seos on tasainen. Lisää viimeisenä sulatettu voi. Kääntele, kunnes kaikki on hyvin sekoittunut.

Täytä vuoat yli puolenvälin ja paista uunin keskitasolla 190 asteessa noin 18-20 minuuttia.

Muffinssien jäähtyessä keitä kondensoitu maito kinuskiksi mikrossa. Kaada maito mikronkestävään kulhoon ja lämmitä pienissä erissä täydellä teholla. Sekoita kunnolla joka välissä. Kondensoitu maito kuohahtaa helposti ylitse, joten tarkkaile mikroa koko ajan. Kinuski on valmista, kun se ei enää nouse niin korkealle kulhossa ja on selkeästi paksumpaa. Vaihtoehtoisesti voit keittää purkkeja avaamattomana ilman etikettejä kattilassa runsaassa vedessä 3 tuntia.

Koverra lusikalla jäähtyneisiin muffinsseihin pieni kolo, ja täytä kolot kinuskilla.

Pursota päälle kuohkeaksi vaahdoksi vatkattua Flora vispiä ja siivilöi päälle leivontakaakaojauhetta.

24 kommenttia:

  1. Voi sentään, miten ihanalta kuulostavat! Testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! :) Banaanikakku ja banoffee on ehdottomasti parhaita banaanileivonnaisia ikinä, ja näissä muffinsseissa ne yhdistyy ihan täydellisesti ♥ Suosittelen! :)

      Poista
  2. Täytyykin kokeilla tota maidon lämmittämistä mikrossa. Jotenkin suhtaudun varauksellisesti sen purkin keittämiseen kiehuvassa vedessä :) ja pelkään että pamahtaa, mutta noin sitä tosiaan pitääkin koittaa. Herkkullisen kuuloista nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään joo mikrossa keittää kondensoidun maidon, koska se tulee siellä niin nopeasti ja helposti. Kokeile ihmeessä kanssa! Kannattaa tosiaan olla mikron vieressä ihan koko ajan, koska ollessaan kuumimmillaan se maito kuohahtaa yli todella nopeasti, jossei oo valmiina sammuttamassa mikroa vähän väliä! :)

      Jotkut myös kaataa sen maidon purkista kattilaan ja keittää siellä, sitä en oo tosin vielä itte kokeillut. Mutta varmasti onnistuu niinkin, kun kerran mikrossakin :)

      Ja nää tosiaankin oli ihania kuppikakkuja! ♥

      Poista
  3. Oih... ihanaa! Minäkin kokeilen tuota kinuskin keittämistä mikrossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä todella herkullisia kuppikakkuja! ♥ Jos tykkää banoffeesta ja banaanikakusta, niin kannattaa ehdottomasti leipoa näitä :)

      Ja kuten edelliseenkin viestiin vastasin, niin kannattaa todellakin kokeilla kondensoidun maidon keittämistä mikrossa :) Niin nopeaa ja näppärää! Kun vaan muistaa olla tosiaan mikron vieressä koko ajan, ettei se pääse kuohahtamaan ylitse :)

      Poista
  4. Oi kylläpä näyttävät hyviltä, nams! :P
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
  5. oijoi, näyttävät makoisilta, menee kokeiluun
    kiitos kommentistasi blogissani, näin löytyi uusi ihana blogi mullekki vierailla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit kurkistamaan! :) Ja kiitos, kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla näitä! ♥

      Poista
  6. Näitä tuleville synttäreille taidan tehdä. Mutta entä se valmis kondensoitu maito? Kävisikö se, niin ei tarvitsisi keittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä! :) Ja hei ihan huikee idea! Ei mulle tullu mieleenkään käyttää sitä valmiiks keitettyä, kun oon niin tottunu sen itte keittämään :D Ehdottomasti siis käy kyllä myös se valmis kondensoitu maito! :)

      Poista
    2. Ja mie olen tottunut käyttämään vain valmista :D. Teen siis vain jäätelöä yleensä :D. Mie en ole uskaltautunut keittämään.

      Banoffee on yksi minun ja siskon suosikeista, niin pakko kokeilla.

      Mutta kun uuni 190 astetta. Pitää jättää vajaa 200 asteiseksi siis XD

      Poista
    3. Ai sulla taas on niin päin, hauskaa! :D Banoffee on yks mun ehdottomista suosikeista myöskin, ihan parasta ♥ Ja itsetehty jäätelö on myöskin ihan huippuhyvää!

      Ja heh semmonen vajaa 200 astetta on joo hyvä paistolämpötila! ;D

      Poista
    4. Nyt vain laskeskelemaan paljonko mun pitää varata tarvikkeita synttäreitä varten :D.

      Poista
    5. Jep! :D Ei muutaku hauskoja ja herkullisia synttäreitä! :)

      Poista
    6. Synttärit juhlittu ja hyviä tuli! Kiitos reseptistä!

      Poista
    7. Ihana kuulla, kiitos paljon viestistäsi! :) Ollos hyvä vain, kiva että tykkäsit! ♥

      Poista
  7. Varmasti ihania...pannoffee on niin namia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Banoffee on yks munkin ehdottomista suosikeista, ihan parasta ♥

      Poista
    2. Tällaisia reseptejä on kiva saada <3. Tulen tekemään uudestaankin.
      http://heidinhullutuksia.blogspot.fi/2015/11/15112015-7-vuotis-synttarit.html

      Poista
  8. Nämä on taatusti aivan superhyviä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥