keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Vanilja-raparperipiiras

Halusin tehdä jonkun ihan täysin erilaisen raparperipiirakan, ja tämä resepti oli ihan huikea valinta! Tämän piirakan täytteessä on vaniljakreemiä, valkosuklaata ja raparperiä, eikä mitään muuta. Niin yksinkertaista ja niin uskomattoman hyvää, ihan huikee yhdistelmä! :) 

Resepti on jälleen Kinuskikissalta. Alkuperäiseen reseptiin tulee vaniljakastike, johon tulee 2 pss Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta ja 4½ dl maitoa. Itse laitoin kuitenkin vaniljakreemijauhetta, ja muokkasin sen tähän reseptiinkin. Kummallakin tulee joka tapauksessa takuulla hyvää ;) 

Lisäksi alkuperäisessä ohjeessa valkosuklaa rouhitaan sekaan, mutta halusin täytteen koostumuksen olevan ennemmin täysin silkinsileä ja valkosuklaan maistuvan tasaisemmin, joten sulatin sen. Tästä tuli ehdottomasti yks raparperipiirakkaresepti-suosikeista! :)


Vanilja-raparperipiiras

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita


Täyte:
  1½ dl Sallisen vaniljakreemijauhetta
3 dl maitoa
120 g valkosuklaata
300 g raparperia


Pinnalle:
sokeria
kanelia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito vispilällä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi, jotta kastike muuttuu paksummaksi. Sulata valkosuklaa, jäähdytä hieman ja sekoita vaniljakreemin joukkoon.

Pese raparperit ja kuori niistä tarvittaessa ulommainen kerros. Leikkaa ½ cm:n paksuisiksi paloiksi.

Levitä pohjan päälle valkosuklaa-vaniljakreemi ja painele joukkoon raparperit. Ripottele pinnalle hieman sokeria ja kanelia.

Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.

Anna piirakan jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua. Piirakka on hyvää myös kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥