tiistai 20. tammikuuta 2015

Kolmen suklaan cookiet

Uusimmasta Leivotaan-lehdestä löysin uuden ihanan ohjeen jenkkityylisiin suklaahippukekseihin!

Näistä ei kuitenkaan ollut suosikkihippukeksireseptini vastustajaksi. En tiedä oliko ohjeessa jauhoa liikaa vai näyttikö digitaalivaakani väärin, mutta taikinasta tuli yllättävän kovaa ja murenevaa. Kuitenkaan valmiit keksit eivät olleet kovia, ja vielä yön yli rasiassa oltuaan olivat pehmeitä ja aivan ihania, joten tiedä sitten oliko taikinan tarkoituskin olla sellaista :)


Kolmen suklaan cookies
(40 kpl)

200 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
160 g vaaleaa muscovadosokeria
160 g fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
325 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
100 g tummia suklaanappeja
100 g maitosuklaanappeja
100 g valkosuklaanappeja

Vatkaa voi ja muscovado- ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja muna. Vatkaa kunnes muna on täysin sekoittunut voi-sokeriseokseen.

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. Sekoita seos voi-sokeriseokseen. Lisää taikinaan kaikki suklaanapit ja sekoita ne mukaan mieluiten käsin. Kiedo taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa 2-3 tuntia tai yön yli.

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Jaa taikina 40 palaksi. Pyöritä palat tasaisiksi palloiksi. Laita ne leivinpaperoidulle pellille ja paina niitä kevyesti. Jätä pallojen väliin tilaa, sillä pikkuleivät leviävät uunissa reippaasti.

Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Pikkuleipien on oltava reunoiltaan vaaleanruskeita, mutta keskeltä vielä vähän pehmeitä ja sitkeitä. Anna jäähtyä ritilällä.

4 kommenttia:

  1. Nam nam! Juuri selailen itsekkin kyseistä lehteä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä aivan ihana leivontalehti, mun ehdoton suosikkini! :)

      Poista
  2. Herkkua! Voi kun joku olis aktiivinen ja tekis meilläkin noita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä herkkua, kuten suklaakeksit aina! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥