perjantai 19. joulukuuta 2014

Suklaa-kanelikakku ♥

Suklaata, fariinisokeria ja kanelia -niistä on ihana ja mehevä suklaakakku tehty! ♥


Resepti on Ilta-Sanomien Ruokalasta. Alkuperäinen ohje on nimeltään Mehevä suklaakakku, mutta koska kanelia tulee niin ihanan paljon, muutin nimen suklaa-kanelikakuksi ♥

Suklaa-kanelikakku

125 g taloussuklaata
200 g pehmeää voita
2 ½ dl fariinisokeria
2 tl kanelia
4 kananmunaa
200 g ranskankermaa
75 g mantelijauhetta/hasselpähkinäjauhetta
2 dl vehnäjauhoa
½ dl ohratärkkelystä
2 tl leivinjauhetta


Voitele kakkuvuoka huolellisesti. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa varovasti, välillä sekoittaen.

Vaahdota pehmeä voi, fariinisokeri ja mausteet vaaleaksi
vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekä hiukan jäähtynyt suklaa. Vatkaa
voimakkaasti koko ajan. Lisää ranskankerma.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi taikinaan sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia, kunnes kakku on kypsää.

Älä kypsennä kakkua liian pitkään, se on parhaimmillaan
kostean mehevä sisältä. Anna jäähtyä hetken vuoassa
ja kumoa kakku.

2 kommenttia:

  1. Kiva ohje. :) ohratärkkelys on hauska lisä. Tähän passaisi varmasti hyvin arabialaisen maustekakun kuorrute ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Ja ohratärkkelys sopii tähän joo todella hyvin! Onpa muuten todella loistava idea tuo kuorrute, eipä ookkaan tullu mieleen :) Sopis varmasti tän kanssa! Kiitos siis vinkistä! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥