maanantai 29. syyskuuta 2014

Ihana suklaakakku! ♥

Täydellinen, suklaistakin suklaisempi mehevä ihana suklaakakku kultani syntymäpäiväksi! ♥

 Halusin täydellisyyttä hipovan suklaakakun, joten reseptien metsästämisessä menikin taas monena päivänä tuntikausia :D Halusin ehdottomasti todella mehevän suklaakakkupohjan, joka on rakenteeltaan kahvikakkumainen, tuhti ja oikeasti suklainen. Sellainen maailman paras suklaakakku.

Suklaapossulta löysin ohjeen, jonka nimikin jo teki vaikutuksen: mielettömän mehevä suklaakakkupohja. Ja sitä se todellakin oli! Juuri sellainen mitä olin etsinytkin. Kannattaa käydä tuon linkin takaa lukemassa Suklaapossun oma hehkutus tuosta pohjasta, oon niin samaa mieltä! :D

Suklaaganachen ohjeen nappasin Wicked sweet kitchen -blogista. Ja kyllä täytyy sanoa, että tuosta helpommaksi ei ganachen tekeminen voi mennä! Kerma kuumennetaan juuri ja juuri kiehuvaksi, kaadetaan rouhitun suklaan päälle kulhoon, annetaan seistä hetken ja sekoitetaan tasaiseksi. Niin yksinkertaista, helppoa, nopeeta ja hyvää! Ihan huippuohje :)

Yhdistämällä nämä kaksi ihanaa reseptiä lopputuloksena oli siis aivan huikeen ihana suklaakakku! ♥


Ja tässä tämä paljon kysytty ohje nyt vihdoinkin on! :)

Ihana suklaakakku ♥

Mielettömän mehevä suklaakakkupohja

125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl ranskankermaa
3 munaa
  1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria


Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan (itselläni oli 23-senttinen) ja paista 170 °C noin 55 minuuttia, tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.


Suklaaganache
(vajaa 3 dl valmista kastiketta)

2 1/3 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata (45% kaakaota)


1. Rouhi suklaa veitsellä ja laita isoon kulhoon. Kuumenna kerma hiljalleen kattilassa keskilämmöllä, kunnes se on juuri ja juuri kiehuvaa. Älä keitä.
2. Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja anna seistä 10 min. ÄLÄ sekoita tässä vaiheessa vielä.
3. Kun kastike on saanut levätä 10 minuuttia, sekoita käsin vispilällä notkeaksi kiiltäväksi kastikkeeksi.

Täytä ja kuorruta kakku jäähtyneellä suklaaganachella.

Ei kuvat kakkupohjista ikinä kerro miten ihania ja meheviä ne ovat, mutta tässä nyt kuva silti :D

Eipä sitä sitten muuta tarvitse tosiaan kuin yhdistää nämä keskenään. Mutta haluan kuitenkin jakaa teille ne konstit, joilla tästä tuli mulle se maailman paras suklaakakku :)

  •  Käytä aitoa voita, kuohukermaa (ei vispikermaa!) ja hyvälaatuista tummaa suklaata.
  • Paista kakkupohja jo täyttämistä edeltävänä päivänä. Älä paista liikaa, nimenomaan mehevä pohja on tämän kakun salaisuus. Uuneissa on eroja, kokeile siis kakun kypsyyttä jo ennen ajan täyttymistä. Kun tikkuun ei jää taikinaa ja kakku alkaa irrota vuoan reunoilta, se on valmis. Säilytä kunnolla jäähtynyt pohja huoneenlämmössä tai jääkaapissa kelmuun käärittynä yön ylitse.
  • Tee suklaaganache seuraavana päivänä. Laita jääkaappiin jäähtymään ja hieman kovettumaan. Sekoittele välillä. Tarkoitus on kovettaa sen verran, että kuorrute on paksumpaa, pehmeää ja helppo levittää. Sen voi jäähdyttyään huoneenlämmössä kaataa kakun päälle juoksevampanakin ja antaa valua joka puolelle, mutta itse tykkään levittää.
  • Ganachen jäähtyessä leikkaa pohja kahteen osaan. Kostuta pullasudin avulla esimerkiksi vaniljasokerilla maustetulla maidolla ihan kevyesti.Tämä kakku tosin on niin mehevä, että ei välttämättä edes tarvitse minkäänlaista kostutusta, mutta mielestäni pieni kostutus kruunaa mehevimmänkin kakun ja sitoo maut yhteen :) Mutta liikaa ei saa kostuttaa, vähän vain!
  • Levitä suklaaganachea kakun väliin. Jätä reilusti kuorruttamiseen.
  • Nosta toinen pohja päälle varovasti. Kostuta kevyesti vaniljamaidolla myös päällimmäinen pohja. Levitä loppu suklaaganache kauttaaltaan koko kakun päälle palettiveitsellä.
  • Laita jääkaappiin vetäytymään, ja ota huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Kattelin instassa tätä kakkuasi, varmaan superhyvää tuon ganachen kanssa! Mäkin olen kerran käyttänyt samaa pohjaohjetta, toimi loistavasti! Tarkoitus leipoa äidille synttärikakku tällä viikolla samalla ohjeella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Päivi! :) Kiva kun jätit viestiä :) Oli kyllä ihan huikeen hyvää ganachen kanssa, nam! Tosi hyvä pohjaohje tosiaankin, taatusti tulee superhyvä sinunkin kakustasi taas! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥