sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Mango-persikkajuustokakku

Eilen juhlittiin mun rakkaan pikkuveljeni Esan ylioppilasjuhlia, onnea vielä ihan hirrrmuisen paljon! ♥

Iso kiitos kaikille juhliin osallistuneille sekä meidän juhlia järjestäneille vanhemmille, oli mahtava päivä! :)

Tässä olisi tarjolla olleen mango-persikkajuustokakun resepti!

Kuvat: © Esa Salonen


Mango-persikkajuustokakku

Pohja:
100 g voita
16 kpl Digestive-keksejä


Täyte:
  5-6 liivatetta
tilkka mangotölkin lientä
 
reilu 250 g säilykemangoa tai -persikkaa
(itse laitan noin puolet siitä mangoa ja puolet persikkaa)
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
  1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2.5 dl Flora Vispiä

Päälle:
3 dl mangososetta säilykemangoista
  3 liivatetta

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita sulan rasvan kanssa. Painele 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti ja pistä hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Kakusta tulee 24-senttiseen vuokaan tehtynä noin 4 cm korkea.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
 
Soseuta mangot/persikat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi, ja lisää sekaan sitruunamehu.
 
Vatkaa Flora Vispi + sokerit vaahdoksi. Vatkaa sähkövatkaimella nopeasti sekaan myös vaniljatuorejuusto, maustamaton tuorejuusto sekä mangosose.
 
Purista liivatteista vedet pois ja sulata ne kiehuvaan mangoliemitilkkaan. Valuta se täytteen sekaan ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin.

Kun täyte on tarpeeksi hyytynyt, liota päällisen liivatteet kylmässä vedessä. Soseuta mangot. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan vettä tai mangopurkin lientä, ja valuta mangososeen sekaan hyvin sekoittaen. Kaada kakun päälle, ja anna hyytyä mieluiten yön ylitse.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Tämän kakun ja banoffeen lisäksi tarjolla oli:


Mustikkamuffinssit kanelicrumblella


Herrasväen pikkuleivät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥