torstai 1. toukokuuta 2014

Sitruunakakku

Tämä sitruunakakku menee kuorrutteen osalta kategoriaan "aina ei voi onnistua" :D Ensin se kuorrute ei meinannut levittyä ollenkaan, ja sitten jo valuikin ihan minne sattuu... No, onneksi pääasia on että kakku oli muutoin hyvää kuitenkin! :D

 Ohje on K-ruoka.fi -sivustolta. Tämä oli kivan erilainen resepti, kakku kostutetaan  ja annetaan vetäytyä jääkaapissa yön ylitse. Tuli mukavan mehevä ja juuri sopivan sitruunainen kakku :)


Sitruunakakku

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl sitruunan raastettua kuorta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria


Kostutukseen:
2 sitruunan mehu (1 1/2 dl)
1 dl sokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, sitruunan raastettu kuori leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Kumoa hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka. Mittaa sitruunanmehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on liuennut. Pane kakku takaisin vuokaan ja lusikoi kuuma sitruunamehuseos haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kumoa kakku tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tomusokerikuorrutuksella ja raastetulla sitruunankuorella.


3 kommenttia:

  1. Kivaltahan tuo kuorrute näyttää.
    En olisi edes ajatellut ettei onnistunut, jos et olisi asiasta maininnut.
    Herkullisen kuuloinen ohje!

    Niin ja kauniita kakkuja olet leiponut äitisi juhliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä jos niin :) Tosi ihana kakku tällä ohjeella kyllä tuli! Ja kiitos paljon!! :)

      Poista
  2. No hyvä jos niin :) Tosi ihana kakku tällä ohjeella kyllä tuli! Ja kiitos paljon!! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥