sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Caramel fudge

Nämä fudget tein äitienpäivälahjaksi äidilleni :) Ja olivatpa muuten niiiiiiiiiin uskomattoman ihania että tästä tuli ehdottomasti uus lempparifudge-ohjeeni! ♥

Ohje on BakeVille -blogista, joten sinne kiitos tästä ihan parhaasta reseptistä :)


Caramel fudge 

1 tölkki kondensoitua maitoa (397 g)
1 pkt fariinisokeria
½ dl maitoa
150 g voita
1 tl vaniljasokeria


Laita kondensoitu maito, fariinisokeri, maito ja vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee.

Nosta liedeltä ja lisää paloiteltu voi. Sekoittele kunnes se on sulanut. Jatka sekoittelua vielä 10 minuutin ajan, jotta seos jäähtyy ja paksuuntuu vielä lisää. (Itse sekoitin vain sen verran, että kaikki ainekset olivat hyvin sekaisin).

Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 6 tunniksi. Leikkaa paloiksi. Säilytä jääkaapissa. Säilyy noin 2 viikkoa kannellisessa rasiassa.

2 kommenttia:

  1. Namnam :) Ihan kamalaa myöntääkin, mutta en ole koskaan tehnyt itse minkäänsortin fudgea vaikka reseptejä olenkin kuolannut netin syövereistä lukemattomia kertoja! Täytyisi varmaan ihan oikeasti korjata tämä vääryys jo :DD Tässä varmasti yksi ihan potentiaalinen resepti millä kokeilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin NAM, nää oli ihan superhyperhyviä <3 Suosittelen jos tykkää kinuskista, koska nää oli vähän kuin kinuskia fudgena! Aivan täydellisiä siis ;D Kyllä sun pitää sitten jo ehdottomasti korjata se vääryys ja tehdä fudgeja! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥