torstai 19. joulukuuta 2013

Hillitön karkkivillitys!

Ostin pitkän haaveilun jälkeen itselleni tämän ihanaakin ihanamman karkkikirjan, joten vielä kun saan käsiini vaaleaa maissisiirappia niin pääsee karkkeja keittelemään tämän kirjan ohjeilla :) Sokerilämpömittarinkin ostin vihdoin ikiomaksi, joten karkkitehdas alkaa olla valmis käynnistymään!

Odotan niiiiiiiiin innolla, että pääsen kokeilemaan kaikkia ihania karkkiohjeita! :D

Todellakin maailman paras!

Kirjan ohjeen mukaan sokerilämpömittarin tarkkuus kannattaa testata säännöllisesti, ja varsinkin ennen ensimmäistä käyttöönottoa koska mittareissa on eroja, ja pienikin heitto voi olla merkittävä. Testaaminen on helppoa ja nopeaa, joten tämä täytyykin ottaa tavaksi todellakin :) 

Testaus tapahtuu yksinkertaisesti kuumentamalla kattilallinen vettä rajusti kiehuvaksi. Sitten sokerilämpömittari kiinnitetään kattilan reunaan ja upotetaan veteen, kuitenkin niin ettei se kosketa kattilan pohjaa. Mittarin annetaan olla vedessä muutaman minuutin, jotta tulos on mahdollisimman tarkka. Lukema tarkistetaan 2-3 minuutin kuluttua, ja jos lukema on 100 astetta, on mittari täsmälleen oikeassa.

Hyvin mahdollista kuitenkin on, että mittari heittää asteen tai pari jompaankumpaan suuntaan. Se ero on otettava aina huomioon kun mittaria käyttää, joten se kannattaa kirjata ylös.

Oma mittarini on KitchenCraft:in, ja oon kyllä todella tyytyväinen. Mittari on selkeä, helppokäyttöinen ja ennenkaikkea todella näppärä koska sen saa klipsillä kiinni kattilan reunaan. Silloin kädet jäävät vapaiksi, kun ei tarvitse pidellä mittaria toisella kädellä koko ajan.

Sokerilämpömittarin kalibrointi meneillään.

Sokerilämpömittarin takana oleva klipsi, jolla mittarin saa kiinnitettyä kattilan reunaan.

 Jotain piti kuitenkin päästä jo tekemään, vaikkei kaikkia tarvittavia aineksia vielä olekkaan, joten mikäpä olisikaan parempaa kuin kotitekoinen fudge :) Onneksi löytyy myös paljon karkki- ja fudgeohjeita, joihin ei lainkaan tarvitse sitä vaaleaa maissisiirappia. Näihin vaniljafudgeihinkin tuli sen sijasta glukoosisiirappia, ja moniin käytetään esimerkiksi ihan tavallista vaaleaa siirappia.

Vaniljafudgen ainekset kattilassa valmiina.

Tuoksu oli aivan sanoinkuvaamattoman ihana! ♥


Elämäni ensimmäiset vaniljafudget valmiina :)

4 kommenttia:

 1. Hei, voisin haluta tuon vaniljafudgen reseptin. :) Mulla on glukoosisiirappia kaapissa, enkä oiken tiiä mihin sitä voisi käyttää joten tää ois yks kiva mihin voisin "upottaa" sitä. :) Täytyis kans hommata tuo sokerimittari, ois kiva opetel temperoimaan suklaataki.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon vaniljafudgen reseptin nappasin täältä: http://jauhotontaikina.blogspot.fi/2013/06/kuninkaallinen-vaniljafudge.html Mä ainakin käytän tuota glukoosisiirappia juurikin fudgeihin, ja muihin karkkeihin. :) Ihanaa että sitä saa vihdoin normi-ihmisetkin kaupasta!

   Ja sokerilämpömittari on todella näppärä :) Suosittelen ehdottomasti! :-)

   Poista
  2. Täytyis kyllä ensin hommata tuo lämpömittari, että voisi tosissaan noit alkaa tekemään... :D Oon kyl DanSukkerin sivuilta katellut reseptei tota glukoosisiirappia varten ja vaahtokarkkeja voisi ainakin tehdä itse.. :D Mä sain tuon siirapin yhdessä (en kyllä muista minkä kierroksen) SLY-paketissa ja on vieläkin korkkaamatta... :D

   Poista
  3. Joo se lämpömittari on kyllä tosi näppärä, kannattaa kyllä hommata! :) Ja sitä siirappia voi tosiaan käyttää yllättävänkin moneen, esim just vaikkapa niihin vaahtokarkkeihin :) Aattelin itte kans vaahtiksia kokeilla kans joskus :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥