sunnuntai 13. tammikuuta 2013

New York cheesecake & mansikkamelba



Tää kakku paistetaan uunissa vesihauteessa, matalassa lämmössä ja pitkään. Siinäpä avaimet täydelliseen juustokakkuun! ♥ Tykästyin ja rakastuin, tästä tuli ehkä parasta uunissa paistettua juustokakkua ikinä.

Raikastajaksi tälle kakulle sopi täydellisesti mansikkamelba, jonka ohje löytyy alempaa.



New York cheesecake

Pohja:
200 g digestive-keksejä
4 rkl voita
2 rkl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
600 g tuorejuustoa
300 g ranskankermaa
2,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 appelsiinin mehu

Murskaa keksit tasaiseksi muruksi joko monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulimella rullaten. Lisää joukkoon pehmeä voi, sokeri sekä kaakaojauhe. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele keksimurska noin 24 cm vuoan pohjalle.

Notkista tuorejuustoa hetki lapavatkaimella. Lisää joukkoon sokeri, ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää joukkoon ranskankerma ja vaniljasokeri. Sekoita täyte kunnolla sekaisin. Lisää vielä appelsiinin mehu joukkoon. Lisää lopuksi kananmunat ja vatkaa nopeasti massa tasaiseksi. Kaada täytemassa keksipohjan päälle.

Vuoraa kakkuvuoka foliolla joka puolelta, jotta kakkuun ei pääse kosteutta. Nosta kakkuvuoka folioineen suureen uunivuokaan, ja kaada sen ympärille kiehuvaa vettä. Kaada vettä noin 2/3 osa kakkuvuoan korkeudesta. 

Itse vuorasin vuoan varmaan viidellä kerroksella foliota, ihan varulta :D

 Paista kakkua 170 asteessa 45 minuutin ajan. Laske lämpöä noin 100 asteeseen ja paista vielä 30 min. Laita uuni kokonaan pois päältä ja anna kakun olla uunissa vielä noin 20 minuutin ajan.

Nosta kakku pois uunista ja vesihauteesta ritilän päälle jäähtymään vuoassaan. Nosta kakku vuokineen jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli. Irrota vuoka vasta täysin jäähtyneenä kakusta. Koristele ennen tarjoilua esimerkiksi kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.


Mansikkamelba

200 g tuoreita tai pakastemansikoita
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu 
(itse laitoin sitruunamehua vain muutaman tipan)

Soseuta mansikat, lisää sokeri ja sitruunamehu, tarjoile kylmänä kakun kanssa

Ohjeen nappasin Crazy Baker -blogista, täältä.

250 g:n pakastemansikkapussista tuli tämän
verran valmista kastiketta.

4 kommenttia:

  1. Juustokakut on niiiin ihania ja annoskuva näyttää niin herkulliselta, että mun on ihan pakko saada jotain hyvää syötävää just nyt heti ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juustokakut on kyllä ihan parhaita, mun ehdottomia lemppareita<3 Ja hih, ei muutaku leipomaan jotain hyvää sitten ;D

      Poista
  2. Kakku kuin suoraan konditoriasta! Todella upea...ja täytyy myöntää, että tuo maistuisi kyllä. Upean annoskuvankin olet saanut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi suuret kiitokset ihanasta viestistäsi, vaikkakin vähän myöhässä! :) Oli kyllä aivan ihanaa kakkua, mä en ainakaan voi olla rakastamatta tämmösiä juustokakkuja :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥