Leivottiin äitin kanssa porkkanamuffinsseja jokunen viikko sitten, ja kuorrutteen kanssa ei kaikki mennytkään ihan niinkuin piti :D
Ihmettelin jo aluksi ohjeen kuorrutteen sitruunamehun isoa määrää tuorejuustoon ja tomusokerin määrään verrattuna. Onneksi laitoinkin siitä sitruunamehusta vain puolet, koska jo sekin teki kuorrutteesta liian löysää. :D Sitä yritettiin sitten pelastaa toisella tuorejuustopurkillisella, vaniljakreemijauheella, tomusokerilla...
Mutta pelastusainekset loppu sitten tietysti kesken, ja lopputulos jäi tällaiseksi "syö nopeasti!" -versioksi. :D Ihania nää oli siitä huolimatta!
Alkuperäinen ohje on Pirkasta, löytyy täältä.
Porkkanamuffinssit
4 - 6 (n. 300 g) porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
3/4 dl mantelirouhetta
100 g margariinia
3 kananmunaa
Kuorrutus :
1 rs (180 g) tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
Koristeeksi:
raastettua sitruunankuorta tai mantelirouhetta
Porkkanamuffinssit
4 - 6 (n. 300 g) porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
3/4 dl mantelirouhetta
100 g margariinia
3 kananmunaa
Kuorrutus :
1 rs (180 g) tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
Koristeeksi:
raastettua sitruunankuorta tai mantelirouhetta
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä rasva. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon rasva ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen.
Jaa taikina muffinivuokiin. (Vuoat saa täyttää melko täyteen.) Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristele sitruunankuorisuikaleilla tai mantelirouheella. Porkkanamuffinit voi myös pakastaa.
Aina ei kaikki mee ihan niin kuin elokuvissa. Herkullisen näköinen lopputulos kuitenkin!
VastaaPoistaEi tosiaan mee ei, vaikka miten haluaiskin... :D Kiitos! : )
PoistaMutta mun silmään nuo on kyllä tosi kauniita! :) Tietty jos kuorrute vain jatkaa valumista, niin siinä on pienehkö ongelma. ;)
VastaaPoistaVoi kiitos! : ) Oli nuo hetken joo jopa ihan muffinssin näkösiä, mutta heti sen hetken jälkeen tuo kuorrute tosiaan vain jatkoi ja jatkoi valumista, hyvä että kerkisin edes kuvaa napata :DD
PoistaMut silti ne on niiiin hienoja :) ja jos on porkkanaa, niin se on täydellistä :)
VastaaPoistaKiitokset! :) Ja oon kyl niiiiin samaa mieltä, kaikki porkkanakakut ja -muffinssit sun muut on niiiiiiiiiin herkkua<3
PoistaItte en huomaa tossa kuorrutteessa mitää vikaa :D se vaa näyttää herkullisemmalta ja suussasulavammalta jaja ;)
VastaaPoistaHaha kiitos Ellie! :DD Totta kyllä ;D
PoistaYksiä mun lempparimuffineita tai ehkä jopa parhaita :)
VastaaPoistaKieltämättä porkkanakakku maistuu vaihteeksi loistavasti muffinssien muodossa :))
PoistaEn jostain syystä pääse blogiisi kommentoimaan :( Mutta yritän uudelleen heti kun vain mahdollista! :)
Poista