torstai 23. helmikuuta 2012

Suklaa-appelsiinihyrrä -keksit

Nämä ihanat keksit menivät äidilleni nimpparilahjaksi :)

Ohje on kirjasta nimeltä Keksit.
(Miten lyhyt, ytimekäs ja omaperäinen kirjan nimi :D)


Ohje on suoraan kyseisestä kirjasta lainattu. Oikaisin monessakin kohdassa, ja lisäsin mm. kondensoitua maitoa tilkkasen, mutta kirjoitan tähän sen alkuperäisen ohjeen.

Suklaa-appelsiinihyrrät
(n. 55 kpl)

250 g pehmeää suolatonta voita
150 g tomusokeria (siivilöitynä)
1 tl vaniljauutetta
1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
220 g vehnäjauhoja (siivilöitynä)
2 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
30 g kaakaojauhetta

Vatkaa voi ja sokeri yhteen sähkövatkaimella suuressa kulhossa, kunnes seos on kuohkeaa. Vähennä nopeutta, lisää vanilja sekä appelsiinin kuori ja sekoita hyvin.

Jaa taikina kahteen osaan, ja laita osat erillisiin kulhoihin. 

Lisää toiseen kulhoon 125 g jauhoja, sekä 1 rkl appelsiinimehua. Sekoita hyvin yhteen.

Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle työtasolle ja alusta taikina kevyesti palloksi. Kiedo taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.

Lisää jäljelle jääneeseen taikinaan loput jauhot, appelsiinimehu sekä kaakaojauhe. Sekoita yhteen suklaiseksi taikinaksi. Alusta taikina palloksi, kiedo myöskin kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

Kauli taikinat erikseen kahden leivinpaperin välissä 24 cm x 30 cm kokoisiksi suorakaiteiksi. Ota pois päällimmäinen paperi vaalean taikinan päältä, ja nosta taikina puhtaan leivinpaperin päälle. Jätä alimmainen paperi paikoilleen. Ota päällimmäinen paperi pois suklaataikinan päältä ja käännä taikina suoraan vaalean taikinan päälle samankokoiset sivut vastakkain. Irrota toinen paperi suklaataikinan päältä.

Pidä taikinalevyjä jääkaapissa 15 minuuttia. Kääri sitten taikinat rullalle aloittaen pitkältä sivulta. Ohjaa rullausta alimmalla paperilla ja kuori se samalla pois.

Pidä rullaa jääkaapissa 30 minuuttia, kunnes se on napakka. Leikkaa rulla ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne leivinpelleille.

Paista 180 asteessa 13-15 minuuttia, kunnes hyrrät ovat kullanruskeita.

Niin, ja kannattaa tosiaankin antaa taikinan kunnolla jähmettyä kylmässä! Koska muuten käy, kuten minulle kärsimättömälle kävi, eli rullat eivät pysy muodossaan leikattaessa ja lätsähtävät... :D

10 kommenttia:

  1. Oi! Nämä on varmasti hyviä! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kieltämättä olivat ihania :p

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä ja makuyhdistelmät kuulostaa hyvältä. Käy kurkkaamassa blogissani on sinulle jotakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Suklaa + appelsiini on kyl ihana yhdistelmä joo, nää oli aivan ihania keksejä :p Ja kiitos Sirpa, oli aivan ihana ylläri! : ))

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Ranja! Kyllä meillä ainakin lahjansaaja ilahtui :)

      Poista
  4. Oli ihan pakko kirjoittaa vihkoon itselle ylös! Näyttävät sen verran hyviltä, että taidanpa tässä lähiviikkoina tehdä näitä... =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos löytyi mieleinen resepti! :) Hyviä kieltämättä olivatkin :p

      Poista
  5. Kylläpäs kuulostaa ihanilta kekseiltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ihania olivat kieltämättä :p

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥