perjantai 30. syyskuuta 2011

Daim-piiras ja suklaaspritsauskokeiluja

Maanantaina oli poikaystäväni syntymäpäivät, joten sehän oli sitten ehdottomasti kakun paikka :)
Onnea vielä ihan hurjasti rakas!♥ 


Kakuksi valikoitui tällä kertaa Hellapoliisin Daim-piiras, jonka leivoin jo päivää aikasemmin jääkaappiin vetäytymään. Ja oli muuten hyvää, mantelijauheella höystetyn mehevän pohjan, välissä olevan vaniljakreemin ja suklaan yhdistelmä oli aivan ihana :p Ainoa miinus oli, että päällisen "kinuski"kastikkeesta tuli niin kovaa, että kakku oli tosi vaikea leikata, eikä ehjiä paloja saanut oikein millään.

Tältä tämä herkku näytti ennen kannen paikalleen laittamista, NAM! Vähän laiskotti, enkä jaksanut rouhia Daimeja, mutta hyvin onnistui näinkin. :D

Illemmalla innostuin spritsailemaan suklaalla koristeita pakastimeen. En oo tässä lajissa mikään mestari... :D Mutta omaan käyttöön kun vain tein, niin eipä tuo haitannut. Oon taas pienen tauon jälkeen saanut tähän suklaahommaan kipinän töistä, kun siellä paljon suklaalla spritsaillaan. 

Tosiaan kun tällä hetkellä opiskelen leipuri-kondiittoriksi oppisopimuksella, isossa tehdasleipomossa. Vihdoin oon siis päässyt toteuttamaan pitkäaikaista unelmaani, eli matka kohti leipuri-kondiittorin ammattia on alkanut :) Työt siellä pienessä ihanassa kahvilassa lopetin elokuun lopussa, ja tää oppisopimus alkoi nyt pari viikkoa sitten.

Tein synttärisydämiä, jotka oli tarkoitus laittaa tuohon kakkuun koristeeksi, mutta jotka sitten tietysti unohtuivat pakastimeen H-hetkellä :(






 Loppujen lopuksi (ja suklaan lopuksi) kävi niin, että kakkukin sai osansa mun suklaapursottelusta, kun oikein pääsin vauhtiin. :D


Tässä vielä se ohje, suoraan Hellapoliisilta kopsattuna:

Daim-piiras

Pohja:
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl (=50 g) mantelijauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa

Vuoan jauhottamiseen:
juoksevaa margariinia
50 g DrOetker hasselpähkinälastuja (itse jätin pois)


Täyte:
1 1/2 dl vanilliinikreemijauhetta
3 dl vettä tai maitoa
100 g Daimia rouhittuna


Pinnalle:
100 g Daimia
1/2 dl kermaa


Koristeeksi:  
50 g Daimia murustettuna

Vaahdota munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon juokseva margariini, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.

Voitele ja "jauhota" hasselpähkinälastuilla halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia.
Kumoa piiras vuoasta ja leikkaa se kahteen osaan.

Valmista täyte sekoittamalla vanilliinikreemijauhe ja vesi/maito sekaisin, anna vetäytyä hetki.
Murusta Daimit.
Levitä vanilliinikreemi piiraspohjalle, ripottele päälle murustetut Daimit.
Nosta päälle toinen piiraspohja.

Keitä kasarissa Daimista ja kermasta sakea kinuskikastike. Voit murustaa Daimin, jolloin se sulaa nopeammin.

Levitä kinuski piiraan päälle. Rouhi koristeeksi Daimia.

10 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku ja upeita suklaakoristeita! Harmi, että synttärisydämet unohtuivat pakastimeen.
    Mulla pitää olla aina ihan hurjasti "ylimääräistä" suklaata, jos siitä jotain haluan tehdä, kun kummasti sitä siinä tehdessä häviää johonkin, mihin lie...

    VastaaPoista
  2. Oi että, näyttääpä herkulliselta ! =) ja ihania nuo suklaakoristeet !

    VastaaPoista
  3. Todella herkullisen näköinen! Blogissani on tunnustus sinulle :)

    VastaaPoista
  4. Suomen maatalousmuseo Sarassa on meneillään kaltaisillesi herkkumaakareille suunnattu kilpailu! Museolle etsitään nimikkoleivonnaista, jotain mikä maistuisi makeasti maaseudulle. Lähde ihmeessä mukaan kisaan!
    Lisätietoja: www.sarka.fi --> Ajankohtaista

    VastaaPoista
  5. Voi mikä herkkukakku!
    Turhaa vähättelet itseäsi, hienoja spritsauksia!
    Onnea opintoihin, kuullostaa upealta.
    Blogissani on sinulle tunnustus.

    VastaaPoista
  6. Tämä kakku varmaan sopii erinomaisesti makeanhimon selättäjäksi. :)

    VastaaPoista
  7. Näyttää NIIN hyvältä!!! Ja varmasti maistuikin... Ihan pakko kokeilla perässä joku päivä ;)

    VastaaPoista
  8. Nyt on tässä vastaamisessa venähtänyt pitkä aika, kun ollut niin paljon kaikkea touhua ja tohinaa! Vastaan nyt tähän, ja takaisin blogeihinne heti kun vain kerkiän :)

    @ Susku: Kiitokset :) Se harmitti tosiaan, kun olin ne ihan vartavasten tehnyt. Mutta kyllä maistui ilman niitä sydämiäkin :p Ja haha tiiäkkö, ihan sama täällä! Suklaata pitää aina olla TOSI reilusti, kun kummasti sitä aina joo katoaa johonkin... :DDD

    @ Mosa Lisa: Kiitos Iris! :)

    @ Suklaasilmät: Kiitos :) Ja voi hurja, näin myöhässä vasta huomaan tunnustuksen! Suuret kiitokset siitä, vaikkakin vähän myöhässä : )))

    @ Anonyymi: Kiitokset vinkistäsi! :) En kerinnyt valitettavasti kilpailuun osallistua, vaikka mieli olisikin tehnyt. Mutta ehkäpä ensi kerralla sitten, kiitos joka tapauksessa :-)

    @ Voi kiitos, mukavaa kuulla :) Ja kiitokset! Upeaa kyllä onkin päästä tutustumaan oppisopimuksella leipuri-kondiittorin ammatin saloihin. Vielä kolmannet kiitokset tunnustuksestasi : )) !!! Vaikkakin hyvin paljon myöhässä, kun en oo kerinnyt bloggailemaan :( Mutta eikös se oo että parempi myöhään ku ei milloinkaan... ;>

    @ Ranja: Todellakin sopii, aivan loistavasti! :D Ei vaan... sittenkin enemmän kuin loistavasti :--D

    @ Suvi: Kiitos! :) Kokeile ihmeessä, tää tosiaan oli tosi hyvää : )

    VastaaPoista
  9. Jaahas, väsyneenä sitä jää kaikkea huomaamatta :D Äsköisessä viides @-kohta siis oli tarkoitettu Sumille, jäi vaan näköjänsä kirjoittamatta :p

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥