torstai 30. kesäkuuta 2011

Mokkatäytteiset herrasväenpikkuleivät, jotka olivatkin odotettua kovemman työn takana :D

Väkersin töissä tilaukseen mokkatäytteisiä herrasväenpikkuleipiä reilu 40 kpl. Ovat muuten hyviä ;)

Nää ei ole mitenkään vaikeita tehdä, paitsi silloin kun kaikki tuntuu menevän pieleen... :D

No, kaikki alkoi ihan hyvin. Keksit onnistuivat hyvin, ja pitivät muotonsa paistuessaan, että ei tarttenu lisäillä jauhoja. Mutta sitten lopputaikinaa kauliessa olin hieman ajatuksissani, ja tein niistä vahingossa liian ohuita, jonka seurauksena se pellillinen sitten paloi kokonaan... Pelkäsin jo, että nyt nää ei riittäiskään, vaan pitäs tehdä uus taikina. Harmitti. Mutta onneksi riittivät, huolimatta yhdestä palaneesta pellillisestä!

Ei ne kaikki onneks kärtsänneet!

Täyttäessä sitten onnistuin saamaan muutaman keksin rikki. Jee, sehän tästä nyt vielä puuttuikin! :D Onneksi keksejä oli silti varalla vielä niin paljon, että siitäkin huolimatta sain tarvittavan määrän tehtyä.

Onnekkaita ehjänä säilyneitä.

 Seuraavaksi päänvaivaa aiheutti koristelu. Toiveena oli valkoinen vinoviiva tomusokeri-vesi -kuorrutteella, ja samanlainen viereen suklaalla. No, sulatin suklaan, ei siinä mitään ongelmaa. Mutta sitten piti keksiä, että milläs saadaan sitä sitten nätisti keksin päälle! Ei oikein ollut mitään sopivaa. Kokeiltiin tehdä leivinpaperista pursotuspussia, mutta ei muistettu miten ne taitokset oikeen meni, fail. :D 

Seuraava ongelma oli, että olin laittanut suklaan HIEMAN jähmettymään jääkaappiin, ja hups -se olikin jämähtänyt kokonaan. Ei tullut Tupperwaren pursotuspussista ulos millään.

Ei muutaku uuestaan mikroon, jossa se meni sitten taas liian löysäksi. Päätin odottaa, että se huoneenlämmössä jäähtyisi tarpeeksi ...mutta tarpeeksi odoteltuani tulin siihen tulokseen, et siin menis koko päivä. Siispä takaisin jääkaappiin, mutta tällä kertaa vartioin visusti vieressä ;D Sitten se jäähtyikin juuri sopivaksi.

Tupperin pursotuspussi oli ihan sotkussa, joten vaihdettiin kertakäyttöiseen pursotuspussiin -ja se oli sen päivän paras ratkaisu! Sen päähän sai leikattua sopivan pienen reiän, josta suklaata tuli just sopivasti.  

Huh! Meinas jo epätoivo iskeä :D

Vihdoin toimiva ratkaisu !

 Sitten pääsin vihdoin koristelemaan! Valkoset raidat tein kaupan valmiilla sokerikuorrutteella, ja tummat sillä kovan onnen suklaalla... :D Keskityin niin kovasti, että huomasin pidättäväni hengitystä aina pursottaessa, mistä seuras sitten kamala päänsärky. Kertakaikkiaan loistava päivä :--D


Olis näistä voinut parempiakin tulla, mutta oon kuitenkin ihan tyytyväinen.

Koko armeija kasassa vihdoinkin.

Sulatettua suklaata jäi ylimääräistä, joten harjoituksen vuoksi ajattelin koristella ylimääräisiä keksejä muutaman. En oo muistaakseni koskaan ennen suklaalla mitään koristellut, joten tämä tilaisuus oli käytettävä hyväksi! Hauskaa puuhaa -kunhan vain suklaa on tarpeeksi jäähtynyttä, eikä liian kovaa ;)

Spesiaalit.

4 kommenttia:

 1. Nättejähän niistä tuli :) Erityisesti toi alimman kuvan vas. alareunan pipari on siisti!

  VastaaPoista
 2. Väitetään, että harjoittelu tekee mestarin - sinä onnistuit mielestäni oikein mallikkaasti !

  Keittiössä tapahtuu kaikenlaista ja niistäkin on mukava lukea, huomaten ettei se oma keittiö olekaan muita pahempi! :D

  Kaunista kesäpäivää!

  www.nami-hiiri.com

  VastaaPoista
 3. @ Taikakaulin: Voi kiitokset, kiva kuulla! :)

  @ nami-hiiri: Voi kiitos paljon, mukavaa kuulla : ) Tottahan tuo, että harjoitus tekee mestarin. Keittiössä tosiaan voi tapahtua jos jonkinmoista! Musta on kans lohduttavaa lukea muiden blogeista, ettei ole ainoa jolle sattuu ja tapahtuu. :D Ihania kesäpäiviä myös sinulle, sekä tietysti kaikille muillekkin blogini lukijoille :) !

  VastaaPoista
 4. Varsin mallikkaita ovat myös minun silmääni. Itsellä ois saama urakka huomenna edessä,katsotaan miten kivinen mun tie on

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥