lauantai 23. huhtikuuta 2011

Märtan suklaaviipalekeksit ja vaaleat keksit

Sain suuren kunnian leipoa ystäväni äidin syntymäpäiville kaksia erilaisia keksejä, tummia ja vaaleita, kumpaakin laatua reilu 100 kpl. Onnea vielä synttärisankarille! :)

Lisäksi sain kunnian tehdä juhliin täytekakut. Mutta niistä lisää seuraavassa kirjoituksessani ;)

Tässä ensteksi tummat keksit. Ohje on kirjasta Seitsemän sortin leivonnaiset ja löytyy sieltä nimellä Märtan suklaaviipaleet.



Märtan suklaaviipaleet 
(n. 60 kpl)

200 g margariinia tai voita
2½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmuna

Voiteluun ja koristeluun:
1 kananmuna
raesokeria

Sekoita kaikki ainekset notkeaksi taikinaksi.
(Margariinin voi sulattaa).

Jaa taikina 6 osaan ja leivo ne tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperoidulle pellille. Taputa kevyesti matalammiksi. Voitele tangot rikkivatkatulla munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 15 min.

Leikkaa tangot LÄMPIMINÄ vinoiksi, noin 2 cm leveiksi viipaleiksi.
(Jos keksit kerkiävät jäähtyä, on vaikea enää saada leikatuksi siistejä paloja).

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Lisäksi leipaisin wilhelmiinojen tapaisia vaaleita keksejä :-)

2 kommenttia:

  1. Noita suklaaversioita pitää kyllä kokeilla! :) Wilhelmiinoihin mulla on ohje, ei vaan ole tullut viel tehtyy. :) täytyy kirjoitella illalla tuo talteen, josko tekisin sunnuntaiksi anopille äitienpäivälahjaksi (kakun lisäksi). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! :) Ovat kyllä tosi hyviä. Ja wilhelmiinat on kanssa ihania : )

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥