maanantai 16. helmikuuta 2009

Ystävänpäivän suloiset marenki-sydänleivokset



Huomisen ystävänpäivän kunniaksi pääsin koulussa tänään leipaisemaan tällaisia suloisia sydänleivoksia.

Nämä olivat tosi makeita, mutta aivan ihania!
Ja omasta mielestäni ainakin tosi nättejä :)

Tällä ohjeella saa tällaiset kolme leivosta, joista on siis tarkotus leikata paloja. Tai saa yksinkin tai kerralla tietty syödä jos haluaa :D Jos siis haluat vain yhden sydämen, jaa ohje kolmella.
Näitten leveys oli ehk jotakin 15 cm ja korkeus taas noin 10 cm.

Tässä vielä kuva yhdestä jo paistetusta marenkisydämestä. Pursottaahan nämä voi ihan millälailla vain itse tykkää. Itse tein kaikista hieman erilaisia.



MARENKI-SYDÄNLEIVOKSET (3 leivosta)

MARENKI:
9 munanvalkuaista (100 ml)
6 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai normi hienoasokeria
1½ tl etikkaa

TÄYTE:
600 g tuoreita tai pakastettuja marjoja (itselläni oli vadelmia ja mustikoita)
3 dl vispikermaa
300 g maitorahkaa
3 rkl Dansukker Hyytelösokeri Multia
3 tl vaniljasokeria

KORISTELUUN:
3 rkl tomusokeria
hedelmiä tai marjoja

Lämmitä uuni 100 asteeseen. Piirrä leivinpaperille n. 10 cm korkeita sydämiä, noin kolme yhdelle paperille. Laita leivinpaperi piirrospuoli alespäin pellille, ja voitele ja jauhota sydämet. Hassulta kuulostaa, mutta tosiaan voidellaan leivinpaperi siitä sydämen muotoiselta alalta, ja jauhotetaan vaikka korppujauhoilla. :D

Vatkaa valkuaisia ja etikkaa hetki, ja lisää sitten sokeri vähitellen. Vaahdosta pitää tulla valkoista, kuohkeaa ja se on valmista kun se pysyy kulhossa kun kulhon kääntää ylösalaisin ja vaahto pysyy siellä silti.

Levitä tai pursota taikinaa leivinpaperille sydämen muotoon piirtämiesi ääriviivojen mukaan.
Paista uunin keskitasossa noin 45 minuuttia, kunnes marenki kopisee sopivasti (varo rikkomasta!). Anna jäähtyä ja irrota varovasti.

Vatkaa kerma, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon marjat ja maitorahka. Levitä täyte marenkien väliin juuri ennen tarjoilua, sillä muuten marenki pehmenee.

Jos haluat tehdä leivokset etukäteen, sivele marengit sulatetulla suklaalla, jotta täyte ei pehmennä niitä. Valkoinen suklaa ei näy marenkien pinnalla.

Koristele mielesi mukaan hedelmillä tai marjoilla, ja sirottele niiden pinnalle tomusokeria.

29 kommenttia:

  1. ihanan näkösiä:)

    VastaaPoista
  2. vastavierailulla ollaan! Mahtavannäköset marenkisydämet oot tehnyt :) Ja saat linkittää, minäkin linkitän sinut :)

    VastaaPoista
  3. kiiiiitos sari! : ) nämä marenkisydämet ovat minunkin mielestäni jopa onnistuneita, ja kivan erilaisia leivonnaisia. en itse ole ainakaan ikinä moiseen ohjeeseen aikaisemmin törmännyt. ja olivat vieläpä niiiin ihania, vaikkakin tosi makeita (mutta voiko mikään koskaan olla liian makeaa, no EI) :p

    VastaaPoista
  4. Aivan uskomattoman upeita!!

    VastaaPoista
  5. UPEITA!! Siis wau! Ja täyte on aivan minun makuuni!

    VastaaPoista
  6. Mä RAKASTAN marenkia!

    Nää näyttää aivan liiiiiiiian herkullisilta!!!

    VastaaPoista
  7. Nam,ihania!<3
    Tein sun ohjeella omppupiirakoita.Kolme meni kerhotäteille ja yksi jäi huomisille vieraille..Eli en ole vielä maistanut mutta herkullisen tuoksuista ainakin oli.. ;P
    Mukavaa viikonloppua ja ystävänpäivää. :)

    VastaaPoista
  8. Aivan uskomattoman upeita ja herkullisen näköisiä! :)

    VastaaPoista
  9. Vaikka en itse kovin marengin ystävä olekaan,näyttävät nämä niin ihanilta että maistaisin varmasti =D Vadelmia ja mustikoita,nami!

    VastaaPoista
  10. "Leipasemaan" tätä minä vaan kadehdin, joku "leipasee" tuommoisia uskomattomia juttuja. Minä saatan leipasta sämpylöitä, muu kaikki on lähinä väkertämistä :). IHANIA juttuja. Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  11. Joo, kasvislasagne on ihanaa. Niin hyvä vaihtoehto normilasagnelle, jos ei vaikka lihaa halua syödä joka päivä. Nämä leivokset on ihania!

    VastaaPoista
  12. Ihania ja romanttisia!
    Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  13. Oikein hyvää ystävänpäivää Sinulle! =D

    VastaaPoista
  14. Onpa nättejä :) Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  15. NAM!
    Hyvää ystävänpäivää!!!

    VastaaPoista
  16. Iloista ja halausten täyteistä ystävänpäivää! <3

    VastaaPoista
  17. Näyttää hyvältä, mutta mun makuun liian makealta :P Mun mielestä noissa parissa kakussa näyttää olevan nakkeja täytteenä, mutta ei sitten taidakkaan olla xD

    VastaaPoista
  18. Kiitos! :) Oli kyllä makukin kohdillaan rieskoissa. :)
    Nämä ovat ihan hurmaavia ja varmasti herkullisia! :)

    VastaaPoista
  19. Todella kauniita sydämiä, ihania. Ja varmasti makeita...Oon niin kade sun koulusta, oisimpa minäkin aikani opiskellut kondiittoriksi. Nyt ois sadanverroin viisaampi. Hitsit nainen, nauti siellä!!!!

    VastaaPoista
  20. Oi miten suloisen näkösiä sydänleivoksia. :D Harmi vaa et marenki o vähän turhan makeeta meikäläisen makuun.

    No siis, nuo täytetyt letut oli tosi herkullisia. :D Pakko kehua. Ja täyttäviä. Se tosin riippuu siitä kuin paljo ahnehtii sitä täytettä omaan lettuunsa. xD Tolla ohjeella nimittäin täyte tahtoo loppua ennen lettuja.

    VastaaPoista
  21. Ihania, marenki on vaan niin mahtavaa :)

    VastaaPoista
  22. Linkitä toki, linkitän sinut myös:)
    Aivan ihanan näköisiä marenkileivoksia, mä olen ihan heikkona marenkiin:)

    VastaaPoista
  23. Todella kauniita leivoksia! Itse harvoin teen mitään marenki-juttuja, vaikka olenkin oikea sokerihiiri. Näitä täytyy kyllä joskus kokeilla:)

    VastaaPoista
  24. Hömmm... tyhmä kysymys, miksi etikkaa marenkiin? EN ole koskaan tehnyt mitään erityistä marengista joten en ole törmännyt moiseen.

    VastaaPoista
  25. Onpa kauniita ja oikein uhkean muhkeita leivoksia! :)

    VastaaPoista
  26. Ihania!! Vaikka itse miellän marengin liian makeaksi, maistuu se aina kuitenkin jonkun verran mullekin ;)

    VastaaPoista
  27. mm näyttää ja kuulostaa herkullisilta, ja on tosi kauniitakin! tätä pitää kokeilla joskus!
    kiva blogi muutenkin :)

    VastaaPoista
  28. Taivaallisen näköisiä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥