keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Vaniljarahka-omenapiirakka

Rakastan kaikenlaisia omenapiirakoita, siispä piti kokeilla myös tällaista omppupiirakkaa.

Alkuperäisessä ohjeessa rahkana oli pelkästään maitorahkaa, mutta itse laitoin toisen purkin maitorahkan sijasta vaniljarahkaa. Sopi mielestäni todella hyvin.

Tämä kakku on ihanan mehevä, edes pohja ja reunatkaan eivät ole kuivia. Lopputulos oli todella herkullinen, pidin todella paljon ja maistui myös muillekkin!



VANILJARAHKA-OMENAPIIRAKKA

(noin 8:lle)

POHJA:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE:
1 prk maitorahkaa
1 prk Valion maustettua rahkaa vanilja
2 dl kuohukermaa (ei tarvitse vatkata vaahdoksi)
2 munaa
1½ dl sokeria
puolen sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE:
3 omenaa
sokeria
kanelia

Valmista pohja. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot ja kardemumma. Voitele irtopohjavuoka (24 cm). Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja lado täytteen päälle ympyrän muotoon. Sirota päälle makusi mukaan kanelia ja sokeria. (Eli mun versiooni tulee aina PALJON kanelia!)

Paista 175 asteessa noin 1 h. Anna jäähtyä ja irrota vasta sitten.

7 kommenttia:

  1. Ihana blogi ja hyviä ohjeita. Meinaa vaan olla vaikeuksia päästä sinun sivuille ainakin mulla :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos paljon Kirsi! :) Ja niinkö? Jännä, mistähän moinen johtuu. Toivottavasti on ollut vain tilapäinen häiriö! :o

    VastaaPoista
  3. Mulla tämä tuli yli reunojen johtuikohan siitä kun vatkasin vatkaimella kerman ja muut sitten joukkoon olisiko vaan pitänyt sotkea kapustalla aineet sekaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi eikä! :( Sorryverry, eipä ole tosiaan ohjeessa mainintaa että ihan vaan sekaisin ne on tarkoitus laittaa kaikki. Eli kermaa ei tartte vatkata vaahdoks :) Anteeksi tästä mokasta! Korjaan hetimmiten ohjeeseen. Toivottavasti lopputulos edes maistui hyvälle, vaikka vähän ylitse tulikin :)

      Poista
    2. Niin ja kiitos vielä viesistäsi, hyvä kun mainitsit asiasta! :)

      Poista
  4. Paljos tähän tulee kardemummaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kamala kun vastaukseni on venähtänyt! Blogger ei jostain syystä ole ilmoittanut kommentistasi mitään, ja näin ollen on jäänyt huomaamatta :( Pahoitteluni!

      Mä oon laittanut tähän pohjaan ihan vaan ripauksen sitä kardemummaa. Ehkä kolmas- tai neljäsosa teelusikallista. Se ei kuulu alkuperäiseen ohjeeseen, vaan on oma lisäykseni kun rakastan kardemummaa. :) Siksi unohtunut kokonaan mainita, sorry :(

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥