torstai 22. tammikuuta 2009

Valkosuklaatäytteiset laskiaispullat

Tällaisia herkkuja tein tänään koulussa kaverin kans. Jos Emma luet tän joskus, nii terkkuja vaan, vähänks me ollaan hyviä! ;D

Tämä oli tosi ihana ohje, ihastuin! :) Kivaa ja piristävää vaihtelua perinteisille laskiaispullille. Tykkään perinteisistä, mutta tämä oli ihana uusi tuttavuus. Vain mantelimassan olisin vaihtanut mansikkahilloon, jos olisin nämä itselleni tehnyt, kun tuo mantelitäyte ei ihan suosikkeihini kuulu. Mutta kiva silti aina kokeilla tehdä kaikkea uutta!

Ohje on Koti ja keittiö -lehdestä, numerosta 1-2/2009.

Ja huoh, ihanasta kuvanlaadusta saan kiittää puhelintani...



VALKOSUKLAATÄYTTEISET LASKIAISPULLAT
(noin 16 kpl)

2½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 1/4 dl sokeria
½ tl suolaa
2-3 tl kardemummaa
1 muna
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia

VOITELUUN:
muna


PÄÄLLE:
mantelilastuja


MANTELITÄYTE:
1 pötkö (200 g) mantelimassaa
2-3 rkl amarettoa tai punssia

VALKOSUKLAAMOUSSE:
2 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata

KORISTELUUN:
tomusokeria


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna.
Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmista, kun se irtoaa käsistä, mutta on silti pehmeää. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä.

Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele pulliksi. Laita pellille (leivinpaperin päälle) ja anna kohota.
Voitele pullat munalla huolellisesti joka puolelta, niin ei jää epämiellyttävän näköisiä "reunoja" paistettaessa. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista 200-225 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista mantelitäyte. Raasta mantelimassa raastinraudalla, lisää alkoholi ja sekoita tasaiseksi.
Sulata valkosuklaa paksupohjaisessa kattilassa tai vesihauteessa. (Huomioi, että valkosuklaa palaa helposti pohjaan pelkästään kattilassa, itse suosin vesihaudetta). Anna jäähtyä hetki. Vatkaa kerma aika napakaksi, sellaiseksi että sillä voi pursottaa. Sekoita kermavaahto vähitellen jäähtyneen valkosuklaan joukkoon.

Leikkaa pullista "hattu" poijes. Lusikoi kunkin keskelle nokare mantelimassatäytettä ja pursota reunoille valkosuklaamoussea. Laita hattu päälle ja koristele tomusokerilla.

Ja eikun herkuttelemaan. ;)

26 kommenttia:

  1. Vai valkosuklaalla menit pullat sitten täyttämään :) Olenkin miettinyt, mikä olisi täydellinen täyte. En ihan täysin pidä kummastakaan perinteisestä, vaikka toki syön jos tarjotaan. Tosi kauniit pullat!

    VastaaPoista
  2. Slurps, nam, iik, uih, tahtoo!!!!

    VastaaPoista
  3. Nami! Oisko vähän ihanaa? oli miehen kommentti =)
    ja mikä ettei itsellekin maistuisi,vaikken kauheesti pullan ystävä olekaan,mutta tuo valkosuklaa...mmm...

    VastaaPoista
  4. Kiitos =)
    Itseopiskelu kunniaan!
    Suloinen tuo onnenkakkuresepti.

    VastaaPoista
  5. Oi joi, kohta on laskiainen ja saa taas ihanaisia laskiaispullia... hillolla kiitos, mantelitäyte ei ole minua varten. Laskiaispullat eivät muutenkaan ole sieltä kevyimmästä päästä, joten tuo valkosuklaa tekee näistä varmasti oikein, hmm, tuhteja tapauksia ;D.

    VastaaPoista
  6. Oih, onpas ihanan näkösiä pullasia, nam!=D
    Juu, siis tää on kyl niin monimutkanen palvelu :D, mulla meni eilen ihan hirveenä aikaa noiden sivulaatikoiden kans.. en vaan tajunnu !!!
    Mut toiv. nyt pikkuhiljaa alkais tajuumaa..
    hehe.. jos nyt muistaski laittaa ton www-osotteen tonne mukaan.. :D
    Mun pitäs laitella noit resepteiki, mut eilinen meni tahkoessa ton palvelimen kans.. ehkä musta viel joskus tulee "taitava"... hehe..

    VastaaPoista
  7. Ihanan kuuloista ja näköistä! Namskis. Mä kans ehkä tykkäisin enemmän mansikkahillosta.

    VastaaPoista
  8. Mä en mantelia voi sietää ja mullakin kävi tuo kermavalkosuklaa täyte mielessä laskiaispulliin.. :P
    Ah,mä maltan vielä odottaa ennen kun niitä teen... ;)

    VastaaPoista
  9. Kuulostaa aivan ihanalta. Mä tykkään tajuttomasti valkosuklaasta, ehkä siksi en käytä sitä paljon leivonnassa, kun söisin sen varmaan kun ehtis leivontaan ;))

    VastaaPoista
  10. Juu kiitos vain. Yleensä nämä merenelävistä tulleet ruokamyrkytykset menee nopeesti ohi. :) Onneksi. Hyvän näköisiä pullia olet tehnyt. Kivaa vaihtelua noihin perinteisiin laskiaispulliin. :)

    VastaaPoista
  11. Mmmmmm... tahtoo tahtooo :P

    VastaaPoista
  12. Nami kuinka herkulisia! Ihanaa, kohta saa laskiaispullia syödä kunnolla. ;) Toki saat sivuni linkittää, linkitän myös sinut. :)

    VastaaPoista
  13. Valkosuklaa-kerma täytteellä ja ehdottomasti mansikka- tai vadelmahillolla täytän laskiaispullat. Tänään leivottiin pullaa ja raakapakakastin laskiaispulla "aihiot", saadaanpa sit takuulla tuoreana pullat täytettyä.

    Kyllä blogini voit linkittää, sillä blogisi on tarkoitus laittaa omaan linkkilistaani.

    VastaaPoista
  14. Toki saapi linkittää:)
    Nää on tosi herkullisen näköisiä! Täytyykin pistää kokeilulistalle!!!

    VastaaPoista
  15. Tuo täyte kuulostaa älyttömän hyvältä!!! Tätä kokeilenkin laskiaisen aikaan, kun pullien pyörittely on ajankohtaista :) Kiitokset!

    VastaaPoista
  16. Toki miut saa linkittää! :)
    Miekin linkittelen sitten, kunhan aikataulut joustavat kokonaisvaltaisen linkkilistan tekoon :P

    VastaaPoista
  17. Ihanaa jos linkität, ole hyvä vain. Itsehän olet jo minun listoillani=). Täytyy muuten tehä näitä kanttiiniin kun tulee laskiainen, näyttävät ja kuulostavat tosi hyviltä!

    VastaaPoista
  18. Neiti Mansikkatarha5. toukokuuta 2010 klo 0.08

    Oh la laaa! Viikko sitten itsekin väsäsin laskiaispullia, mutta voi harmi että nyt vasta löysin tämän blogisi ja valkosuklaatäytteen pulliin ;) ei kai tässä muu auta ku ottaa pullia pakastimesta sulamaan...

    VastaaPoista
  19. Oi joi, sinä olet ehtinyt jo testata näitä. Mulle tulee ko. lehti ja ajattelin kokeilla tätä ohjetta hiihtolomalla tailähempänä laskiaista. Oli varmasti IHANIA!!

    VastaaPoista
  20. Todella herkullisen näköisiä!
    Toki saat linkittää minut. Mukavaa että joku löytää blogiini vieläkin vaikka päivitykset ovat vähän jäissä olleet.

    VastaaPoista
  21. Hih kiitos, tarpeeksi kun päässään miettii omia tuotoksia niin loppujen lopuks tulee olo ettei niitä kehtaa kotoaan ulos viedä=/. Kumma homma. Mutta näitä laskiaispulleroisia teen joko tänään tai huomena. Eka täytyy ottaa pikku päikkärit rankan kakkushown jälkeen=)

    VastaaPoista
  22. Ei hitsi, mie unohdin tehdä tätä versiota laskiaispullasta!!!! Kyllä harmittaa :( Tein paria muuta, mutta näitä ois ollu kyllä kiva testata..

    VastaaPoista
  23. Tänään ensimmäistä kertaa elämässäni uskaltauduin maistamaan manteli-versiota laskiaispullista. :D Ei se ollu niin huonoa ku mitä olin pelänny, ihan mukiinmenevää itse asiassa. Silti: hillolla on paras!! :) Tuo valkosuklaamousse kuulostaa houkuttelevalta täytevaihtoehdolta. :D

    VastaaPoista
  24. Oi mitä söpöläisiä :)!!!!!

    VastaaPoista
  25. Siis aivan älyttömän upeita, mahtava idea!! :) Linkitän blogisi :) Tervetuloa blogittelemaan, aivan ihana harrastus, eikö? :)

    VastaaPoista
  26. Ihanan näköisiä! :) Joku kerta täytyykin kokeilla.. Linkitän sut blogiini, se sopinee? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥