perjantai 18. joulukuuta 2009

Sydäntäytekakku isälle

Tämän täytekakun tein isälleni synttäreille, onnittelut vielä! :) Oli kuulemma kaikkien mielestä tosi hyvää, myös omasta mielestäni.

Kostutin maidolla, johon sekoitin hieman vanilliinisokeria. Täytteenä oli diplomaattikreemiä sekä äitini kotitekoista maailman parasta omenahilloa. Aivan valloittava yhdistelmä ! Pursotukset ovat kermaa, johon on sekoitettu maitorahkaa ja hieman vaniljakreemijauhetta.

Vähän epäonnen kakku tämä kuitenkin oli...

Ei meinannut irrota vuoastaan ei sitten millään! Loppujen lopuks se sieltä irti saatiin kuitenkin työllä ja tuskalla... Se näkyy myös lopputuloksessa, kun kakku on ihan epämuodostunut. Ja sitten vielä loppui kuorrutuskin vähän kesken, jeee... :D Ihan tyytyväinen olen kuitenkin lopputulokseen ja pääasiahan se on, että hyvää oli!

Itselläni oli tämän vuoan kanssa aluks hankaluuksia, kun en tiennyt minkä kokoisen taikinan olisin siihen tehnyt. Jostain sitten löysin kuitenkin onneksi sattumalta allaolevan ohjeen, joka on juuri sopivan kokoinen ja jossa perunajauhot tekevät kakusta ihanan pehmoisen.



TÄYTEKAKKU SYDÄN-VUOKAAN

4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina 2 litran jauhotettuun vuokaan.

Paistoaika vaihtelee, itse oon tainnut paistaa jotain 45 minuutin kieppeillä. En muista varmaks, kun ei taas hetkeen ole tullut tätä tehtyä enkä oo ikinä muistanut sitä ylös ittelleni kirjoittaa. : (
Paistolämpötila on joka tapauksessa 175 astetta.
Peitä kakku paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.

Kumoa kypsä kakkupohja jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥