maanantai 5. lokakuuta 2009

Pätkis-suklaajuustokakku

Tämä on monen kehumaa ja äärettömän hyvää! Suklaakakkufanin unelma. Ja vaikka Pätkistä tulee vähän suhteessa maitosuklaan määrään, niin se maistuu silti juuri sopivasti, antaa maulle kivan lisäpiristeen.

Eikä ollut mielestäni liian makea kakku, vaan juuri sopiva.
Kannattaa ehdottomasti kokeilla!



Alkuperäinen ohje on Sekasopan Marielta. Onneksi törmäsin tuohon reseptiin, se on kuin taivaanlahja! Tästä tuli ehdottomasti yksi suosikkiresepteistäni.

PÄTKIS-SUKLAAJUUSTOKAKKU

POHJA:
1 pkt 175g dominoja (itse jouduin hieman lisäämään)
noin 50-75g sulatettua margariinia


TÄYTE:
2oo g maitosuklaata
5 pätkistä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 munankeltuaista
2 munanvalkuaista + 1 rkl sokeria
2 1/2 dl flora vispiä
5 liivatetta + 2 rkl kiehuvan kuumaa vettä


Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit. sulata margariini ja sekoita joukkoon keksimurut. Painele seos vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa sulaksi. Raasta Pätkikset muruksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kermavaahto vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon sulatettu suklaa, pätkismurut, vaniljasokeri ja keltuaiset. Sulata liivatteet kiehuvan kuuman veteen. Valuta ohkaisena nauhana tuorejuusto suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele miten tykkäät.

15 kommenttia:

  1. tää on kyllä ihanaa, oon itekki tehnyt joskus vähän eri ohjeella nii kyllä maistu kaikille :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kivasta reseptistä. Nyt eikun leipomaan herkkukakkua joulupöydän jälkkäriksi. Ihanaa joulunaikaa Sinulle, Tintsu!:)
    Toivoo Jaana ja Anne :)

    VastaaPoista
  3. Hellurei Jaana & Anne ja ihanaamukavaa uutta vuotta teille!

    Kiitos paljon viestistänne ja mukava kuulla, että löytyi mieleinen resepti :) Pätkiskakku on hurjan ihanaa herkkua, suosittelen kyllä, NAM<3

    VastaaPoista
  4. Hei! Upean näköinen ja varmasti makuinen myös. Ajattelin tehdä siskolleni rotinakakuksi kun kotiutuu vauvan kanssa sairaalasta ja olisin kysellyt kuinka kauan tämä luomus säilyy jääkaapissa?

    VastaaPoista
  5. Hei Jaana ja kiitos viestistäsi!

    Voi kun en ole ehtinyt täällä kunnolla käydä lähiaikoina, niin huomasin viestisi vasta nyt kun kysymyksestäsi on jo kuukausi aikaa :( Anteeksi hirmuisesti kun on kestänyt vastata! Vastaan nyt joka tapauksessa, vaikka taitaakin tulla vastaus jo liian myöhään :(

    Tämä kakku siis säilyy jääkaapissa muutamia päiviä, sellainen 2-4 olisi arvio jona rakennekkin pysyy hyvänä. Liivatetta kun sisältää, niin ei kovin kauan säily valitettavasti. Eli kannattaa tehdä mahdollisimman lähellä tarjoilupäivää, sanon minä omasta kokemuksesta : )

    VastaaPoista
  6. Oi, aivan ihanan näköinen! <3 Alkuperäisessä ohjeessa näytti olleen pohjana Digestive-keksejä, oletko itse todennut että dominot toimivat paremmin? Miten dominojen täyte reagoi, kun ne murskataan keksien kanssa sekaisin ja lisätään sulaa margariinia? En tosiaankaan ole mikään leipuri, siksi ihmettelen :) Mutta olisi kyllä tosi kiva kokeilla tätä ohjetta, vaikuttaa erittäin maukkaalta... :)

    VastaaPoista
  7. heippa Katja !

    kiitos hirmuisen paljon viestistäsi : )) tämä kakku on todellakin aivan äärettömän hyvää, kokeile ihmeessä ! nammmmskis, yks parhaista ikinä :p

    itse tykkään tämän kakun pohjassa enemmän dominoista, ne antavat kivan lisäpiristyksen makuun. käytän mieluiten minttudominoita itse, mutta ihan mitkä tahansa muutkin käyvät ihan varmasti. digestiveistäkin tämän kakun teen joskus, ja sekin on tosi ihanaa ! ihan makukysymys että kummasta tykkää enemmän :p kummatkin toimivat.

    tämä onnistuu siis dominojen kanssa oikein hyvin! ekalla kerralla kans mietin että mitenhän tuo täyte mahtaa reagoida sulan margariinin kanssa, mutta nou problem. ei ole minulla ainakaan ikinä ollut sen kanssa ongelmaa eikä se täyte ole mitenkään kummemmin reagoinut vaan hyvin sekoittunut rasvan kanssa.

    lähinnä dominojen kanssa haastetta tuo niitten murskaaminen kun se täyte tuppaa tarttumaan joka paikkaan. mä esim. kun murskaan aina muovipussissa kaikki hyydykekakkujen pohjiin tulevat keksit, ja dominojen kanssa se pussi on aina ihan mössössä :-D

    ja aina saa ihmetellä ja kysyä! kysymällähän sitä aina selviää : )) ja kysy ihmeessä jos vielä tulee jotakin mieleen, vastaan kyllä mielelläni jos vain osaan !

    VastaaPoista
  8. Täällä on kyllä niiiiiiin paljon kaikkia herkullisen ja ihanan näkösiä juustokakkuja, (täytyy myöntää, juustokakut on syrjäyttäneet täytekakkujen paikan mun sydämessä!) että en tiiä mistä repäsen niin paljon juhlia että voin kaikkia kokeilla! :D Huomenna kuitenkin juhlintaa mun synttäreitä Pätkis-juustokakun tahtiin, saa nähdä riittääkö vieraille ;)

    Keep doing the good work! :)

    VastaaPoista
  9. Voi kiitos paljon ihanasta viestistäsi Anu, mukavaa kuulla! :) Olenpa TOSI myöhässä tän vastauksen kanssa kun en oo ollenkaan kerinny bloggailemaan :( Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :D

    Ja mulla on kans vähän sama, ei koskaan voi olla varma et tätä kakkua jää vieraille ollenkaan... ;D Niiiiiiiiin ihanaa se vaan on!<3

    Heh niin ja toivottavasti tulee sit oikein paljon juhlia, niin saa oikein luvan kanssa tehä kakkuja sitten :DD

    I will! Ihanaa talven jatkoa sulle : ))

    VastaaPoista
  10. Täytyykin ottaa tämä itselle talteen, isännän sisko kun on hulluna erilaisiin juustokakkuihin. :) Josko huomenna ehtisi kirjoittelemaan, kun kotiutuu juhannuksen vietosta. ^^

    Juu, ei ne mun berliininmunkit varsinaiset palaneet, päältä vain vähän mustuivat. Ei pitäisi ikinä jutella kaverin kanssa samaan aikaan ja viel eri huonees kun keittiös. :P Mutta onneks tuo oli sellainen kokeiluerä, ens kerralla onnistuu paremmin. :)

    Nuo omena-kanelipullat olivat hyviä, vein suurimman osan niistä anopille, kun tiesin, etten itse niitä kaikkia syö ja isäntä ei syö ollenkaan. :D Ens viikolla tarkoitus tehdä viinereitä samalla marmeladilla. :)

    VastaaPoista
  11. Ota toki! Tää pätkiskakku on vähän liiankin hyvää, tekee mieli syödä aina vaan lisää ja lisää... ;D

    Ja se on aina vähän riskialtista joo jutella toisessa huoneessa ku keittiössä : DD Mutta onnistuu varmasti ens kerralla :)

    Kyllä varmasti oli ihania pullia :))) Omena + kaneli on mun ehdoton lemppariyhdistelmäni. Kaikki missä on omenaa ja kanelia tai niistä tehtyä marmeladia on hyvää! :D

    VastaaPoista
  12. moi. näyttää herkulliselta. ja pitäs kohta kokeilla...minkä kokoseen irtovuokaan tolla ohjeella teit? ja oisko toi kuinka monelle syöjälle? kiitos kivasta ohjeesta ja kauniista kuvasta.

    -päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Päivi!

      Kiitokset vaan itsellesi viestistäsi! :) Toivottavasti vastaus ei tuu liian myöhään, kun vasta nyt töitten jälkeen pääsin vastailemaan!

      Tää on tehty 24-senttiseen irtopohjavuokaan. Ja meillä tästä söi noin 10 ihmistä, kun aika isoja paloja otettiin. ;) Mutta riittää useammallekkin, jossei ihan yhtä isoja paloja leikkaa. Aivan ihanaa kakkua kyllä, yks mun lemppareista, toivottavasti maistuu teillekkin :)

      Ihanaa talvea sulle! :)

      Poista
  13. kiitos =) ei tullu vastaus myöhässä..synttärit on vasta tuloillaan.


    ihanaa talvea sinullekkin..kohti kevättä mennää..jeeeee =D

    -päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh no hyvä! Toivottavasti maistuu :)

      Ja kiitokset! Kohti kevättä tosiaan pikkuhiljaa mennään onneks : )) Päivätkin on jo niin ihanan paljon pitempiä kuin vielä vähän aikaa sitten, ihanaa!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥