perjantai 12. kesäkuuta 2009

Kinkku-fetahyrrät

Rakastan fetajuustoa, joten tämä oli tietysti ihan must kokeilla. Minun tekemänäni lopputulos ei ollut läheskään niin kaunis kuin mitä alkuperäisen ohjeen kuvassa, mutta ajatushan on tärkein... :D Ja se, että hyvää oli joka tapauksessa! Hyvä idea vaikkapa juhliin suolaiseksi tarjottavaksi.

Sekasopan Marie on jälleen alkuperäisen ohjeen omistaja. Kiitos ihanasta ohjeesta!



KINKKU-FETA -HYRRÄT

2 dl vettä
2/3 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa

TÄYTE:
1/2 dl tomaattipyrettä
1 pss kinkkusuikaleita (250 g)
1/2 sipuli freesattuna (=kuullotettuna)
100g fetajuustoa pieneksi murustettuna
halutessasi juustoraastetta ja oliiveja.


Lämmitä vesi kulhossa reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää öljy ja suola. Yhdistä jauhot ja kuivahiiva. Lisää jauhot lusikalla sekoittaen ja alusta käsin valmiiksi, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. (Noin 30 min).

Kauli jauhotetulla alustalla isoksi noin pellin kokoiseksi levyksi. Levitä tomaattipyrettä pohjan päälle. Ripottele kinkku ja kuulotettu sipulisilppu tasaisesti. Pilko feta pieneksi muruksi ja ripottele tasaisesti päälle. Jos haluat, voit vielä laittaa hieman juustoraastetta ja/tai pieneksi pilkottuja oliiveja. Kääri levy rullalle ja leikkaa terävällä veitsellä, sahaavalla liikkeellä noin 1 1/2 - 2 cm paksuisia siivuja. Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille, leikkauspinta ylöspäin. Voit hieman kohennella ja muotoilla hyrriä käsin pyöreämmäksi tarvittaessa.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 15-18 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥