keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Uunissa paistettava daim-juustokakku

Tämä juustokakku oli ensimmäinen juustokakku, mitä syötiin meidän perheessä, kun ostin ihanan kakkukirjan ja näin siinä tämän kakun. Sitä oli ihan pakko silloin heti kokeilla, kun se näytti niin hyvältä. Muistaakseni jonkun synttäreille tai nimppareille tätä tein jokunen vuosi sitten. Ja sehän olikin sitten niin hyvää, että sitä on ollut ihan pakko tehdä monia monia kertoja sen jälkeenkin!

Täyte on ihanan täyteläistä ja samettisen pehmeää. Daim maistuu joukossa mukavasti, ei liikaa eikä liian vähän. Todella hyvää, suussasulavaa! Nammm :p

Tästä kakusta lähti silloin aikoinaan mun juustokakku-innostukseni.

Ohje on Sirpa Talkan kirjasta "Tee hyvä kakku."



DAIM-JUUSTOKAKKU


POHJA:
13 (200 g) Digestive-keksejä
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 rkl sokeria

TÄYTE:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ prk (á 150 g) ranskankermaa
5 munankeltuaista
2 dl sokeria
1 sitruunan mehu
½-1 pss Daim-rakeita

1. Pane keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimella. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja sokeri.
2. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 20 cm) ja taputtele keksimurska sen pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 5 min. Laske lämpötila 150 asteeseen.
3. Sekoita keskenään täytteen raaka-aineet sähkövatkaimella, lukuunottamatta Daim-rakeita.
4. Ota kakkupohja uunista ja kaada sen päälle täyte. Kypsennä uunin alaosassa 15 min. Ota pois uunista hetkeksi, ja ripottele kakun päälle daim-rakeet. Upota ne kaikki täytteen sisään ja jatka kypsentämistä vielä noin 30 min.
5. Varmistu, että täyte on hyytynyt ja ota kakku uunista. Jatka kypsennystä vielä muutama minuutti tarvittaessa. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi tai mieluummin ihan jääkaappikylmäksi ennen tarjoamista, ettei täyte valu torttusiivulta palaa nostettaessa.

9 kommenttia:

  1. oi oi oi, tää menee kokeiluun!!! Tässä on kaks suosikkia samassa paketissa: juustokakku ja Dajm. Taitaa mun laihikselle käydä huonosti... =/

    VastaaPoista
  2. Oivoivoi... Nyt ku ei oo syönny tota pitkään aikaan ja nyt kun kattoo tota nii tekee mieli!!!

    VastaaPoista
  3. Oi nami, ihanan näköistä! Kummitädilläni on tuo sama kirja ja aina kun olen hänen luonaan kylässä, niin kuolaan kirjassa olevia herkkuja! Pitää varmaan hankkia tuo kirja itsellekin... ;)

    VastaaPoista
  4. Nappasin ohjeen talteen, näyttää namilta!

    VastaaPoista
  5. Ja namia myös onkin :) Kannattaa kyllä kokeilla!

    VastaaPoista
  6. Maistuuko kananmuna tässä yhtään läpi? Minusta se on useissa paistettavissa juustokakuissa ongelma ja näin ollen vähennän yleensä yhden kananmunan ohjeesta ja ian on onnistunut niin. Kuitenkaan pelkkien keltuaisten käyttämisestä ei ole kokemusta. Daim on herrrkkkua joten ihana olis tätä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :)

      Anteeks kauheesti, että vastaus on venähtänyt, kun kerkisin vasta tänään istahtamaan ihan kunnolla tietokoneen ääreen :(

      Mä oon kanssa joo huomannut, että se on monissa juustokakuissa ongelmana. Mutta ei tässä daim-juustokakussa :) Omasta mielestäni ei maistu kananmuna läpi yhtään, mikä voi johtua siitä ettei tähän tosiaan käytetä kuin niitä keltuaisia.

      Daim on tosiaankin herkkua, ja tämä kakku myöskin :) Suosittelen! Ihanaa kevättä sinulle : ))

      Poista
  7. Tätä on nyt tehty :) Kaupasta ostin vahingossa limejä vaikka piti ostaa sitruuna. Käytin n. 1,5 limen puristetun mehun. Tuli tosi tosi herkkua, slurps. Paistoaika ei toiminut meidän uunilla sillä pidin 15 ylimääräistä minuuttia kakkua uunissa ja silti oli keskeltä höllyvää. En kuitenkaan uskaltanut paistaa pidempään. Lopputulos kuitenkin ihan mielettömän herkullinen, yksi parhaista juustokakuista mitä olen koskaan syönyt :D Seuraavaksi teen sitruunalla mutta uskaltaisin sanoa että lime käy myös ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :-)

      Kiitos ihanasta viestistäsi! :) Kiva kuulla että onnistui myös limellä, tästäpä hyvä vinkki siis muillekkin tätä ohjetta kokeileville ;)

      Uunit on kyllä tosi vaihtelevia, mutta hyvä jos lopputulos oli siitä huolimatta onnistunut :)

      Kiva kuulla että maistui! :) Tää on mun mielestä myös yks ehdottomasti parhaista juustokakuista<3 Jospa itsekkin joskus kokeilisi tehdä limellä sitruunan sijaan :)

      Ihanaa ja aurinkoista syksyn jatkoa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥