keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Baileys-kakku

Ei tätä kakkua suotta kehuta ja hehkuteta joka toisessa blogissa.
Älyttömän hyvää! :)

Koristelu nyt on öööö... No, voisi se olla kauniimpikin... :D Tuo sydänkin esimerkiksi on hieman liikaa tuossa keskellä ja pursotukset nyt on mitä on. Mutta tekemällähän sitä oppii! Tämän kakun väreistä tykkään joka tapauksessa.

En löytänyt tuolloin mistään mascarpone-juustoa, vaikka miten hain joka paikasta :( Käytin sitten sen sijaan vaniljatuorejuustoa 200 g ja mielestäni se sopi tähän oikein mainiosti.

Mihin muihin leipomuksiin ootte käyttäneet Baileysia? Onko kokemuksia?



BAILEYS-KAKKU
 
(20 cm vuokaan)

n. 140 g Digestive-keksejä
50 g voita tai margariinia
1 prk (2.5 dl) Flora vispiä
1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
1.5 dl Baileysia
5 liivatelehteä
2 dl tomusokeria

Minulla ei ollut sen paremmin valmistusohjeita tähän, kunhan vain tein. :D Jotensakkin näin:

Pohjaa varten sekoitetaan sula rasva ja keksimurut, ja painellaan irtopohjavuoan pohjalle, johon on laitettu leivinpaperi.

Vaahdotetaan kerma. Liivatteet laitetaan kylmään veteen likoamaan. Sekoitetaan toisessa kulhossa keskenään tasaiseksi mascarponejuusto, baileys ja tomusokeri. Kerma lisätään baileys-seoksen joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi. Sulatetaan liivatelehdet kiehuvaan nestetilkkaan ja valutetaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen kerma-juustoseokseen. Sitten vain kipataan se vuokaan ja laitetaan hyytymään jääkaappiin.

8 kommenttia:

  1. OOOOoooh, naminaminami!! :)

    VastaaPoista
  2. Tää on monessa blogissa ollut ja meinasin ukolle tehdä synttäreiksi tän kakun kun on kermaliköörin ystävä.. ;) Itelle teen jonkun muun kun juhlitaan samalla,kun ollaan peräkkäisinä päivinä synnytty. :D

    VastaaPoista
  3. Todella herkullisen näköinen kakku! Hempeät koristelut on miun mieleen. ;)
    Ite tykkään käyttää baileyssiä valkosuklaan kanssa juurikin tälläisissä hyydykkeissä, käyvät ihan mielettömän hyvin yhteen!

    VastaaPoista
  4. Oi,onpa kaunis kakku! =) Baileysia en olekaan vielä leipomiseen käyttänytkään.

    VastaaPoista
  5. Mä olen haaveillut kokeilevani tätä mutta aina se vaan siirtyy seuraavaan kertaan, kun vastaan tulee uusia ihania ohjeita. Mulla kun ei löydy edes tuota alkoholia valmiiksi kaapista...

    VastaaPoista
  6. Baileeeyysss, namnamnam!!! Herkkua. Se minttu baileys on varsinki yks lemppari juomista.
    Näyttääpä hyvältä tämä kakku. Slurps!
    Pitäs itekin koklata tota, vaikka sillä minttu- versiolla.
    Oon muuten jonkun reseptin jostain blogista nähny (en muista yhtään mistä se oli..?) nii sellasta kuivakakkua, mihkä tuli baileys- likööriä.
    Oisko ollu mansikkamäki.. tai joku muu..? :D

    VastaaPoista
  7. Namimaiskis, Baileys-kakkua ei olekaan tullut tehtyä pieneen iäisyyteen. Se on kyllä tosi herrrrkkua eli äkkiä vain reseptiä kokeilemaan kaikki te, joilla on vielä aukko sivistyksessä. : )

    Ainaskin miun blogistani muuten löytyy sellaisen kahvikakun ohje, jossa taikinaan lorautetaan tuota samaista kermalikööriä. Laitoin tuohon ylös suoran linkin ko. reseptiin, jos haluat käydä kurkkimassa...

    VastaaPoista
  8. Mä olen tehnyt liköörisen täytteen täytekakkuun. Tosin en käyttänyt Baileysia kun sattu olemaan amaretto-kermalikööriä kotona. Hyvää oli silläkin! Sopi erityisen hyvin mun jouluiseen täytekakkuun kun päällä oli suklaamarsipaania, huh että oli hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥